Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Tamburijska grlica
oz. grlica tamburin

Tamburijska grlica
oz. grlica tamburin
Tamburijska grlica
oz. grlica tamburin

Tamburijska grlica oz. grlica tamburin (Turtur tympanistria)

Tamburijska grlica je ptica, ki izvira iz tropskih in subtropskih gozdov ter grmičevja v Afriki. Njen naravni habitat obsega široko območje, ki sega od Zahodne Afrike do Srednje Afrike.

Tamburijska grlica je relativno majhna ptica, saj doseže dolžino približno 20 centimetrov. Njeno perje je običajno rjavo z nekaterimi subtilnimi vzorci in odtenki. Posebnost te vrste je majhna črna pega okoli očesa, kar ji daje značilen videz. Kljun je sorazmerno kratek in rjavkast, prilagojen za uživanje semenske hrane

Kot večina grlic tudi tamburijska grlica pretežno uživa semena, drobne plodove, jagode in nekatere vrste žuželk. Njena prehrana je prilagojena okolju, v katerem živi, zato je lahko precej raznolika. Pogosto se opazuje, kako se hrani na tleh ali med nizko rastočo vegetacijo, kjer lahko enostavno dostopa do hrane.

Zaradi svojega majhnega in nevsiljivega videza raje ostaja v zavetju gostega rastja, kar ji omogoča varnost pred plenilci. Njeno petje je prav tako nežno in melodiozno, vendar običajno ni tako izrazito kot pri nekaterih drugih vrstah grlic.

Tamburijska grlica je čudovita ptica, ki nas navdihuje s svojo preprosto lepoto in prilagodljivostjo. Njen nežen videz, harmonično petje in pomembna vloga v naravnem okolju nas spominjajo na bogastvo narave in pomen ohranjanja njenih habitatom. Spremljajmo in cenimo to čudovito bitje, ki s svojim prispevkom bogati naš planet.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI