Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Papiga skobčevka

Papiga skobčevka
Papiga skobčevka

Papiga skobčevka - primerna za začetnike

Skobčevke so izjemno prilagodljive in nezahtevne ptice glede prehrane ter oskrbe, kar jih naredi idealne spremljevalke za ljudi vseh starosti.

Papiga skobčevka ni preveč izbirčen jedec. Papige skobčevke jedo predvsem mešanico semen za male papige, ki vključuje proso, oves in druga semena. Kot posebno poslastico imajo lahko v kletki visečo palico. Vsake toliko si lahko privoščijo jajčno mešanico, minerale in vitamine. Nekajkrat na teden lahko uživajo tudi majhne koščke sadja in zelenjave. Pomembno je, da imajo vedno svežo vodo za pitje.

Papiga skobčevka potrebuje veliko kletko, ki se prilega v prostor, kjer se z družino največ zadržujete. Za ptice ni varno bivanje v bližini kuhinje zaradi vonjav in strupenih elementov. Kletka naj bo tudi stran od vetra, vlage in direktnega sonca. Velikost kletke je odvisna od tega, koliko ptic je v njej, koliko prostora imate, koliko denarja lahko porabite in koliko časa bo skobčevka tam.

Skobčevka potrebuje dovolj veliko kletko, kjer lahko raztegne krila in poleti. Kletka mora imeti različne velikosti palic, na katere lahko skobčevkapleza in se razgibava. Lažje je očistiti kletko, ki ima ločeno dno in vrh. Kletka naj bo na visokem mestu, kjer je psi in mačke ne dosežejo, v svetlem prostoru. Dno kletke mora imeti čisto in vpojno podlago, ki jo je treba redno menjati. V kletki naj bodo sklede za vodo in hrano, pa tudi igrače, kot so gugalnica, lestev, ogledalo in zvonec, s katerimi se skobčevka lahko igra in zabava. V kolikor je le mogoče, vzamemo vsaj dve skobčevki zaradi družabne narave.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI