Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Nubijska oz. grlica smejačica

Nubijska oz. grlica smejačica
Nubijska oz. grlica smejačica

Grlica smejačica oz. nubijska grlica (Streptopelia risoria)

Predstavljamo vam nubijsko grlico, znanstveno znano kot Streptopelia risoria, bolj znano kot grlica smejačica. Ta prikupna in družabna ptica izvira iz Afrike, vendar je danes priljubljena po vsem svetu kot ljubljenček in član družine.

Nubijska grlica, čeprav pevotno iz Afrike, velja za vrsto razširjeno po vsem svetu, kjer jo ljudje cenijo zaradi njenega prijaznega značaja in lepega videza. Njeni svetlo sivi in bež pernati plašči, skupaj s subtilnimi odtenki roza in modre barve, ustvarjajo čudovit kontrast, ki pritegne marsikaterega ljubitelja ptic.

Kar loči nubijsko grlico oz. grlico smejačico od drugih vrst je njen izjemno družaben in ljubeč značaj. So izjemno inteligentne ptice in se hitro navežejo na svoje lastnike. Njihova sposobnost posnemanja zvokov in ponavljanja besed jih naredi zabavne in edinstvene družabnike.

ljub svoji majhnosti nubijske grlice potrebujejo veliko ljubezni in pozornosti. Njihova socialna narava zahteva redno interakcijo, zato je pomembno, da jim namenimo dovolj časa in pozornosti vsak dan. Poleg tega potrebujejo veliko prostora za letenje in raziskovanje, zato je priporočljivo, da imajo veliko kletko ali prostor, kjer se lahko prosto gibljejo.

Prav tako je pomembno zagotoviti jim uravnoteženo prehrano, ki vključuje semena, sveže sadje in zelenjavo. Vedno poskrbite, da imajo na voljo dovolj sveže vode.

Grlica smejačica je ne le lepa ptica, ampak tudi izjemno družabna in ljubeča spremljevalka. Njen edinstven značaj in sposobnost posnemanja zvokov jo naredita za priljubljenega ljubljenčka po vsem svetu. Če razmišljate o tem, da bi dodali novo pernato družinsko članico, je nubijska grlica zagotovo odlična izbira. Prepustite se čaru grlice smejačice in odkrijte neprecenljivo veselje, ki ga lahko prinese v vaš dom.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI