Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Senegalska grlica
oz. oazna grlica

Senegalska grlica
oz. oazna grlica
Senegalska grlica
oz. oazna grlica

Očarljiva senegalka grlica: Spilopelia Senegalensis

Danes se bomo poglobili v čudovit svet ene izmed najbolj očarljivih ptic - senegalske oziroma oazne grlice. Čeprav morda na prvi pogled izgledajo preprosto, so te ptice polne zanimivih lastnosti in značilnosti.

Senegalska grlica izvira iz Afrike. Znana je po svojem miroljubnem temperamentu in izjemni lepoti. Njena nežna siva peresa so popolnoma usklajena z nekoliko svetlejšim trebuhom, medtem ko je značilen črni obroč okoli vratu njena prepoznavna značilnost. Njena očarljiva prisotnost je pogosta v mestnih okoljih, kjer se hitro prilagodi na človeško prisotnost.

Medtem ko so Senegalske grlice pogosto povezane s tihimi mestnimi parki, so dejansko zelo vsestranske ptice. Njihova sposobnost prilagajanja različnim okoljem jih postavlja v številne habitate, vključno s savanami, gozdovi in kmetijskimi površinami. Njihovo običajno hrano sestavljajo semena, plodovi in žuželke, kar kaže na njihovo prilagodljivo prehranjevalno vedenje.

Poleg svoje lepote in prilagodljivosti senegalske grlice navdušujejo tudi s svojim družabnim vedenjem. Pogosto tvorijo velike jate, kjer izvajajo zapletene letalne akrobacije in komunicirajo s svojimi posebnimi kliki in petjem. Njihova socialna narava in sposobnost ustvarjanja močnih vezi med člani jate jih postavljajo med najljubše ptice med ljubitelji ptic.

Kot mnoge druge vrste ptic pa se soočajo s težavami, kot so izguba habitata in onesnaževanje, zaradi česar je ohranjanje njihovega naravnega okolja ključnega pomena za dolgoročno preživetje te očarljive vrste.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI