Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Rdečkasta talna grlica
oz. Rosstauben grlica

Rdečkasta talna grlica
oz. Rosstauben grlica
Rdečkasta talna grlica
oz. Rosstauben grlica

Rdečkasta talna grlica oz. Rosstauben grlica (Columbina talpacoti)

Columbina talpacoti, znana kot rdečkasta talna grlica ali Rosstauben grlica dodaja barvitost in živahnost k vsakemu okolju, v katerem se pojavlja.

Rdečkaste talne grlice so majhne ptice, ki običajno dosežejo dolžino od 18 do 22 centimetrov, s krili, ki segajo od 29 do 32 centimetrov. Njihova teža je skromna, običajno ne presega 60 gramov. Kljub svoji majhnosti izžarevajo eleganco.

Ti ljubki ptiči so domači v raznolikih habitatih, vključno s suhimi travniki, obronki gozdov, sadovnjaki in urbana okolja. Razširjeni so po večjem delu Južne in Srednje Amerike ter delih jugozahodne Severne Amerike. Njihova prilagodljivost na različna okolja omogoča, da jih pogosto opazimo v bližini človeških naselij.

Rdečkaste talne grlice so pretežno semenski jedci, vendar njihova prehrana vključuje tudi različne plodove, semena, drobce in celo majhne insekte. Njihova prehranska prilagodljivost jim omogoča preživetje v raznolikih habitatih.

Poleg svoje barvne lepote rdečkaste talne grlice oz. Rosstauben grlice prepoznamo po značilnem hrupnem oglašanju, ki ga ustvarjajo z mehkim cviljenjem in brnenjem. So družabna bitja, pogosto jih opazimo v parih ali manjših skupinah. 

Njihova prisotnost nas nenehno opominja na bogastvo in lepoto, ki ju lahko najdemo v svetu ptic. Ohranjanje njihovega habitat je ključno za ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI