Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Orientalska grlica
oz. siberijska grlica

Orientalska grlica
oz. siberijska grlica
Orientalska grlica
oz. siberijska grlica

Orientalska oz. siberijska grlica (Streptopelia orientalis)

S svojo prefinjeno lepoto in nežnim karakterjem orientalska grlica predstavlja pravo umetnost narave. Spoznajmo to očarljivo bitje, ki nas navdihuje s svojo eleganco.

Orientalska oz. siberijska grlica je vrsta ptice iz družine golobov, ki izvira iz vzhodne Azije. Njeno naravno območje razprostira od vzhodne Sibirije in Mongolije do vzhodne Kitajske, Koreje in Japonske. Ta čudovita ptica se običajno naseli v gozdovih, parkih, sadovnjakih in urbanih okoljih.

Značilnosti orientalske oz. siberijske grlice so nežne in elegantne. Njen obraz krasijo črne črte okoli oči, ki dodajo poseben čar njenemu videzu. Perje na hrbtni strani je običajno sivo, medtem ko je sprednja stran prsi nežno rožnata. Njen rep je dolg in eleganten, kar ji daje graciozno pojavo.

Poleg svoje lepote je orientalska oz. siberijska grlica znana po svojem miroljubnem vedenju. Te ptice so običajno tihe in mirne, kar jih naredi za prijetne sosede v urbanem okolju. Njihov značilen klic je nežen šepet, ki pomirja dušo in nas spominja na lepoto narave.

Orientalska oz. siberijska grlica ima pomembno vlogo tudi v kulturi. V mnogih kulturah po svetu je simbol miru, ljubezni in harmonije. Njeno prisotnost pogosto povezujemo z dobrimi občutki in pozitivno energijo.

Orientalska oz. siberijska grlica je resnično čudež narave. Njena lepota, miroljubnost in prisotnost nas opominjajo na to, kako pomembno je spoštovati in ceniti življenje v vseh njegovih oblikah. Ta očarljiva ptica nas uči, da lahko najdemo mir in lepoto celo v najmanjših stvareh okoli nas.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI