Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Modra talna grlica
oz. blautauben grlica

Modra talna grlica
oz. blautauben grlica
Modra talna grlica
oz. blautauben grlica

Modra talna grlica oz. blautauben grlica (Claravis pretiosa)

Modra talna grlica, znana tudi kot Blautauben grlica, je domača v osrednji in južni Ameriki.

Njen habitat obsega tropske in subtropske gozdove, kjer se rada zadržuje v bližini odprtih jas, pa tudi ob vznožjih gora. Čeprav so nekdaj prebivale v širšem območju, so danes pogosto omejene na določene dele svojega naravnega habitata zaradi izgube življenjskega prostora.

Te čudovite ptice se prehranjujejo z različnimi semeni, plodovi, jagodami in občasno majhnimi žuželkami, ki jih najdejo med potovanjem po tropskih drevesih. Njihova prehrana je bogata in raznolika, kar omogoča, da ostanejo zdrave in aktivne.

Modra talna grlica oziroma blautauben grlica je majhna ptica, ki meri približno 20 centimetrov v dolžino, s krili, ki se raztezajo na približno 30 centimetrov. Njihova izjemna modra barva perja je prepoznavna in izjemno privlačna. 

Poleg svoje neverjetne lepote so modre talne grlice tudi družabne ptice, ki rade prebivajo v parih ali manjših skupinah. Njihov značilen klic je pogosto slišan med drevesi tropskega gozda, ko iščejo hrano ali komunicirajo med seboj.

Modra talna grlica oziroma blautauben grlica je prava zakladnica narave. Njena izjemna lepota in nežna narava nas vedno znova navdihujejo, medtem ko raziskujemo čudoviti svet ptic. Zagotovo je ena izmed najlepših in najbolj čarobnih bitij, ki jih lahko srečamo v svojem življenju.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI