Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Limonasta grlica
oz. cimetna grlica

Limonasta grlica
oz. cimetna grlica
Limonasta grlica
oz. cimetna grlica

Limonasta grlica oz. cimetna grlica (Columba larvata)

Med številnimi vrstami ptic, ki krasijo naš planet, je limonasta grlica, znana tudi kot cimetna grlica (Columba larvata), ena izmed najbolj očarljivih.

Limonasta grlica izvira iz subtropskih in tropskih območij. Njen naravni habitat vključuje gozdove, nasade, parkove ter območja z gostim grmičevjem. Ta ptica je znana po svoji sposobnosti prilagajanja različnim okoljem, zaradi česar jo lahko najdemo tudi na obrobjih mest in v urbaniziranih območjih.

Čeprav je njeno naravno okolje v subtropskih in tropskih regijah, jo je mogoče najti tudi na drugih kontinentih, kjer je bila vnesena zaradi človeške dejavnosti. Glavna območja, kjer jo najdemo, vključujejo Južno Afriko, južnoevropska območja, Avstralijo, Novo Zelandijo in deli Azije.

V Južni Afriki je limonasta grlica pogosta na različnih habitatih, od gozdov do območij z grmičevjem, ter se je prilagodila na raznolike pogoje. V Evropi jo najdemo predvsem na območjih z blagim podnebjem, kot so južna Španija in Portugalska, kjer se je naselila zaradi ugodnih razmer.

V Avstraliji in na Novi Zelandiji, kjer je bila uvedena, je postala stalni prebivalec in se je prilagodila na tamkajšnje okolje. Čeprav je njena prisotnost lahko izziv za lokalne ekosisteme, je postala del tamkajšnjega naravnega okolja.

Limonasta grlica, znana tudi kot cimetna grlica, je fascinantna ptica, ki naseljuje različna okolja po vsem svetu. Njena prilagodljivost in lepota jo naredita edinstvenega prebivalca številnih habitatov. Čeprav je bila na nekaterih območjih uvedena in lahko vpliva na lokalne ekosisteme, je pomembno razumeti njeno vlogo v naravnem okolju ter se zavedati pomena njenega ohranjanja. Znanje o njenem habitatu in razširjenosti po svetu nam pomaga bolje razumeti to čudovito bitje in prispeva k njenemu varovanju za prihodnje generacije.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI