Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Godrnjava talna grlica
oz. perujski golob

Godrnjava talna grlica
oz. perujski golob
Godrnjava talna grlica
oz. perujski golob

Godrnjava talna grlica oz. perujski golob (Columbina cruziana)

Perujski Golob ali kot ga pogosto imenujejo - Godrnjava Talna Grlica. S svojo edinstveno lepoto in fascinantnim vedenjem pritegne pozornost številnih ljubiteljev ptic.

Godrnjava Talna Grlica, znanstveno znana kot Columbina cruziana, je majhna ptica, ki je doma v osrednji in južni Ameriki, še posebej pa jo najdemo v Peruju. Njeno ime izhaja iz njenega klica, ki ga pogosto opazimo med komunikacijo med člani svoje vrste.

Ta čudoviti ptič je znan po svoji nežni rjavi barvi perja, ki je lahko okrašeno z nekaj subtilnimi vzorci. Godrnjava Talna Grlica je spretna pri skrivanju med listjem in tlemi, kar ji omogoča, da se izogne potencialnim plenilcem in preživi v svojem naravnem okolju.

Kljub svoji skromni velikosti ima Perujski Golob velik vpliv na ekosistem svojega naravnega okolja. S svojim prisotnostjo uravnava populacije škodljivcev in pomaga ohranjati ravnovesje v naravi.

Godrnjava Talna Grlica ali Perujski Golob (Columbina cruziana) je edinstvena in čudovita ptica, ki nas navdušuje s svojo lepoto in zanimivim vedenjem. Njena prisotnost v našem okolju je dragocena, saj pomaga ohranjati naravno ravnovesje in bogati naše izkušnje z opazovanjem ptic.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI