Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Diamantna grlica
oz. diamantni golobček

Diamantna grlica
oz. diamantni golobček
Diamantna grlica
oz. diamantni golobček

Razkrivanje čarobnega sveta diamantnih grlic

V širokem svetu ptic se le redki dragulji svetijo tako svetlo kot diamantni golobi (Geopelia cuneata). Znani po svojem nežnem značaju in očarljivem videzu, ti ptiči krasijo tako voljere kot srca s svojo milino in čarom.

Diamantni golobčki nativno živijo v Avstraliji in so najmanjša vrsta golobov, ki jih imamo kot hišne ljubljenčke. Njihova majhna postava pripomore k njihovi privlačnosti. Odrasla diamantna grlica običajno meri 20 cm v dolžino od kljuna do repa. Kljub svoji majhni postavi diamantni golobi ponujajo čudovit videz, za katere je značilno svetleče perje.

Diamantni golobi se ponašajo z lepim naborom barv, ki spominja na dragocene kamne. Njihovo perje je prevladujoče nežno sive ali rjave barve, okrašeno z zapletenimi belimi pikami, ki spominjajo na fasete diamanta, od koder izvira tudi ime “diamantni golob”. Poleg tega imajo opazne rdečkasto-oranžne obroče okoli oči, ki se elegantno ujemajo z njihovimi umirjenimi perjem.

Poleg svoje fizične lepote so diamantni golobi znani po svojem nežnem značaju in melodioznem petjem, kar jih naredi čudovite spremljevalce za navdušence nad pticami vseh starosti.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI