Gojenje pasemskih in eksotičnih vrst ptic – Ptice Slovenija

Afriški olivni golob
oz. Oliventaube

Afriški olivni golob
oz. Oliventaube
Afriški olivni golob
oz. Oliventaube

Afriški olivni golob oz. Oliventaube (Columba arquatrix)

friški olivni golob, znan tudi kot Oliventaube, znanstveno imenovan Columba arquatrix, je ptica, ki navdušuje z izjemnimi značilnostmi.

Afriški olivni golob je domorodna vrsta Afrike, ki se pogosto pojavlja v gozdnatih in planinskih območjih. Ime “olivni” izvira iz barvne palete te ptice, saj ima olivno zeleno perje, ki jo odlikuje med drugimi vrstami golobov. Njegovo znanstveno ime, Columba arquatrix, odraža njegovo razširjenost in prepoznavnost med ornitologi po vsem svetu.

Oliventaube oz. afriški olivni golob se pogosto pojavlja v gosto poraslih gozdovih, predvsem v subtropskih in tropskih podnebjih Afrike. Ta ptica je prilagojena na življenje med gostim grmičevjem in drevesi, kjer najde obilico hrane in zavetje pred plenilci. Njen habitat vključuje tudi planinske gozdove in robnike gozdov, kjer najde ugodne pogoje za gnezdenje in preživetje.

Afriški olivni golob je srednje velika ptica, ki meri približno od 30 do 35 centimetrov v dolžino. Njegova krila so proporcionalna velikosti telesa in omogočajo enostavno manevriranje med gosto vegetacijo v gozdnem habitatu. Te ptice imajo tudi prepoznavno obliko telesa, s kratkim vratom, zaobljenim trupom in dolgim repom, ki dopolnjuje njihovo elegantno postavo.

Afriški olivni golob, znan tudi kot Oliventaube sicer naseljuje gozdove Afrike. Njegov izvor in habitat ponujata vpogled v bogato biotsko raznovrstnost tropskih in subtropskih podnebij Afrike ter poudarjata pomen ohranjanja teh naravnih habitatov za dolgoročno preživetje te očarljive vrste. Znanje o njegovem izvoru in habitatu nam pomaga bolje razumeti njegovo vlogo v naravnem okolju ter prispeva k varovanju teh dragocenih ekosistemov za prihodnje generacije.

Oddaj povpraševanje


Preveri še osrednje ponudbe

ZAPRI